Tips for deg som sliter med flass eller håravfall

Tips for deg som sliter med flass eller håravfall

Mange av oss har nok fra tid til annen opplevd å flasse. Heldigvis er ikke flass farlig, men det kan være veldig plagsomt. Flass kan komme av mange ulike årsaker, ofte på grunn av tørr hodebunn.

– De som opplever flass har enten tørr hodebunn, fet hodebunn eller andre hodebunnslidelser som gjør at det drysser små flak, sier frisør Siri Myhre. 

Å slite litt med tørr hodebunn av og til er veldig vanlig, og ofte lite å bekymre seg for. Det kan for eksempel skyldes at du vasker håret ofte, i veldig varmt vann eller med veldig sterke såper. 

Men hva kan man gjøre for å unngå flass? 

– Har man fått flass er det viktig at man bruker produkter som er egnet din hodebunn, som riktig sjampo og en god conditioner som man kan masere litt inn i hodebunnen for å sette i gang blodsirkulasjonen. Dette gjelder om du har tørr hodebunn.

– Har du derimot fet hodebunn må man la den være, og unngå å massere og ta så mye i den. Det som skjer da er at du stimulerer talgproduksjonen som kan gjøre det verre. Spør gjerne en av frisørene om tips til hva du kan gjøre og hvilke produkter som egner seg for deg. 

Håravfall – derfor skjer det

Du har nok opplevd, i likhet med mange andre, å miste mer hår enn «normalt» fra tid til annen. Og selv om det ikke er gøy å dra ut hår når du vasker håret eller se at hårbørsten fyller seg opp, er det faktisk ganske normalt for kvinner å oppleve håravfall. 

Men hvorfor skjer det? 

– Grunnen til at man i perioder mister mer hår kan komme av både gener og stress. Vi damer kan ha perioder vi mister mye hår og vi ser ofte at dette er litt stressrelatert, forklarer Myhre og legger til: 

– Hvordan man har det inni seg kan absolutt gi utslag på håret, og det er det nok mange som glemmer. 

Hva er dine tre beste tips for å minske håravfall? 

– Har man mye håravfall anbefaler jeg alltid å snakke med lege for å utelukke at man har vitaminmangler eller at det er noe annet som ikke stemmer. Utover dette finnes det noen gode hårserier som er forbyggende på håravfall og stimulerer ny vekst til håret, sier hun. 

I tillegg kan håravfall også komme av hormonendringer som for eksempel etter svangerskap og/eller amming. Husk at håret ditt trenger pleie som resten av kroppen – så dersom du har slitt eller skadet hår trenger du kanskje noen produkter som virker gjenoppbyggende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *